Rubriky
Fotografie

Vaše první chvilky spolu

Mnoho měsíců jste byli jedním tělem a těsně po narození miminka máte leckdy pocit, že ještě jedním tělem tak trochu jste. Ne nadarmo se tomuto období říká čtvrtý trimestr. Focení miminek doma je možnost, jak si zmrazit čas v tomto kouzelném období.

Mnoho měsíců jste byli jedním tělem a těsně po narození miminka máte leckdy pocit, že ještě jedním tělem tak trochu jste. Ne nadarmo se tomuto období říká čtvrtý trimestr. Neustálé kojení, houpání, tulení, koupání, spaní, přebalování…a dnes tolik doporučovaný dotyk “kůže na kůži”. Je to chvíle, která je jen o vás dvou. Tolik hojivé a uklidňující pro dítě i maminku. Jedno vám povím zcela jistě – ač se tyto první dny zdají dlouhé až rutinní, tato doba uteče rychle, jako mrknutím oka. A zbude jen vzpomínka. Vzpomínka na naše malinké miminko, které se chtělo tulit, vrnělo a vonělo. Focení miminek doma nám dává možnost zmrazit alespoň pár střípků tohoto období.

Ano, chce to trochu odvahy, nechat si zachytit takové vzpomínky. Je to přeci jen vaše intimní chvilka. Možná se také po porodu necítíte ve své kůži, nebo se bojíte, jak bude miminko “spolupracovat”. Nebojte. Dělám vše proto, aby focení probíhalo citlivě, trpělivě a v klidu. Míra toho, co si chcete nechat zaznamenat je pouze na Vás. Někdo si chce nechat zachytit kojení, někdo společné koupaní, nebo třeba chvilku, kdy na vás miminko bezbranně spí. Vaše tělo právě dokázalo hrdinský výkon. A jestli někde něco přebývá nebo ubývá? Pro Vaše dítě jste tou nejkrásnější maminkou a Vaše tělo mu bylo a stále je skvělým domovem, odkud se jednou nenávratně vzdálí. Až dozraje – odpadne :) Ale čas na to si zachytit tohle kouzlo je právě TEĎ. Nikoli “až zhubnu, až vymalujeme, až se přestěhujeme, až bude mít miminko vlásky…”. Ne. Ten čas je teď. Jednou z toho všeho totiž zůstane právě jen ta vzpomínka. A mít ji zachycenou ve fotografii má hodnotu zlata. A s odstupem času čím dál větší. 

Tento typ focení můžeme uskutečnit v návaznosti na klasické focení “U vás doma” v rámci jedné ceny, nebo si ho můžete objednat zvlášť a jen užít si chvilky tulení se svým miminkem. :) Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte mi napsat a pokud o tomto focení jen trochu uvažujete – pojďme do toho! Budu se moc těšit!